Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Mladé fronty bude vycházet čtvrtletník v čínštině, název bude Ťin

Čínský prezident Si Ťin-pching
Čínský prezident Si Ťin-pching
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vydavatelství Mladá fronta připravuje časopis v čínštině. První číslo vyjde 30. září, druhé 30. listopadu, poté je plánován jako čtvrtletník. Časopis ponese název Ťin, což je v překladu esence. Vyjde v nákladu zhruba 15.000 kusů a na 150 stranách chce ukázat čínským čtenářům to nejlepší z Česka. Šířen bude zdarma na leteckých linkách mezi Pekingem, Šanghají a Prahou, dále na letištích, v restauracích a luxusních hotelech v Praze, Českém Krumlově a Karlových Varech. Uvedl to dnes server Marketing&Media.

Časopis připravuje česká redakce pod vedením Jana Müllera, který pro Mladou frontu už pracoval na ruské variantě magazínu Zen. Redakce bude spolupracovat s překladateli i znalci čínštiny, kteří budou výsledné strany kontrolovat. Titul bude spadat pod značku Euro.

Na distribuci časopisu má spolupracovat čínská ambasáda, Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce a další česko-čínské společnosti. Podle šéfa divize Euro Michala Půra už zájem o časopis projevili čeští i čínští inzerenti.

Vydavatelství Mladá fronta patří Františku Savovovi. Část vydavatelství v dubnu zamířila k novému vlastníkovi, kterým má být Czech Media Invest (CMI) kontrolovaný Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem. Podíl ale nezahrnuje Euro, týká se hlavně ekonomického deníku E15 a některých časopisů. Prodej části portfolia ještě posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Témata:  Mladá fronta noviny a tisk Čína návštěva čínského prezidenta v ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy