Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš neumí psát na počítači, statusy za něj píše Prchal, řekla mluvčí ANO v hádce s oponentem

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Kroměříž - Marketingový poradce hnutí ANO Marek Prchal píše statusy a odpovědi uživatelům na facebooku pod jménem Andrej Babiše. Přiznává to na videu tisková mluvčí hnutí Lucie Kubovičová. Šéf hnutí Babiš prý neumí psát na počítači.

Na videu, které koluje na serveru Youtube a na některých médiích, tisková mluvčí hnutí ANO Kubovičová diskutuje s jedním ze členů skupinky, kterou tvoří odpůrci Babiše. Kubovičová dle svých vlastních slov považovala tuto skupinu za jakousi sektu. 

Kubovičové prý přišel e-mail od této skupiny AUVA, který nepovažovala za "normální" od "normálních lidí". "Pak jsem se na to zeptala někoho z týmu," dodává. "Marek Prchal říkal, už to nech být, já s nimi komunikuji," uvedla.

"Tím pádem jste teď přiznala to, že dneska s námi komunikoval pan Prchal prostřednictvím pana Babiše. S námi pan Prchal totiž nekomunikoval. S námi od té doby pan Prchal nekomunikoval. Pouze pan Babiš mi dneska psal na facebooku, že nás zve tam a tam... Pan Prchal tam v té době vůbec nebyl. To znamená, že tady je jasný důkaz toho, že jste řekla, že pan Prchal vám řekl, že s námi komunikoval, ale nekomunikoval. Komunikoval s námi pan Babiš s jeho fotkou na facebooku. To znamená, že pan Prchal komunikoval za pana Babiše," oponoval ji odpůrce. 

Podle Kubovičové spolu ale oba pánové sedí u stolu a Marek Prchal to píše."Protože pan Babiš neumí psát na počítači," uvádí důvod, což některé přihlížející rozesměje. "Vy jste hrozně agresívní, to nemá cenu," snaží se z debaty mluvčí uniknout. "Vy si mě tady natáčíte deset lidí, já něco řeknu a vy se mi smějete? Tak to běžte do háje jako," dodala. Lidé odmítli, že by se smáli přímo jí. 

Kubovičová odmítá, že by ji měli lidé zpovídat, protože je tiskovou mluvčí, která má komunikovat s novináři. Incident se odehrál v Kroměříži, kde Babiš propagoval svou knihu O čem sním, když náhodou spím. Skupina odpůrců AUVA bojuje proti zavedení elektronické evidence tržeb a Andreji Babišovi. 

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš volební kampaň

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:00

ROZHOVOR: Expert radí, jak být v online světě v bezpečí

ROZHOVOR: Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Na tyto otázky vám odpoví expert na kybernetickou bezpečnost Karol Suchánek. Připravil několik praktických rad, díky nimž můžete v online světě kráčet bezpečně a beze stresu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy