Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Monínci si užívali umělého sněhu, za rok se bude možná i lyžovat

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Příbram - Uměle sníh vyrobený pomocí speciální technologie přilákal do areálu Monínec u Sedlce-Prčice desítky lidí. Lyžovat se sice nedalo, na stavění sněhuláků a koulovačku bylo ale sněhové nadílky dost.

Ředitel areálu Jaroslav Krejčí ČTK řekl, že pro příští rok nevylučuje, že by nechal v létě na pár dní zasněžit celou sjezdovku a lidé by si mohli i o prázdninách zalyžovat.

"Je potřeba, aby k tomu bylo zázemí. Na té menší sjezdovce budeme zázemí pro hotelovou lyžařskou školu tvořit příští rok. A pokud pak bude všechno po ruce, tak by si zájemce mohl hned vedle sjezdovky půjčit lyže a boty, na hodinku se sklouznout a potom by se šel zase opalovat," uvedl.

Nyní v areálu vytvořili na části sjezdovky několik sněhových vrchů. Z nich se někteří zájemci pokoušeli sjet na malých bobech. "Většinou se ale klouzali, stavěli sněhuláky, nebo si se sněhem různě hráli," řekl Krejčí.

Témata:  lyžařské areály zima EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy