Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostravský soud rozhodl o stížnosti mladíků obviněných ze zapálení kostela v Třinci

Krajský soud v Ostravě
Krajský soud v Ostravě
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Krajský soud v Ostravě dnes rozhodl o stížnosti dvou mladíků obviněných ze zapálení kostela v Třinci-Gutech na vazbu. Nejprve musí být informovány obě strany, až poté se verdikt dozví veřejnost.

Policie ze zapálení kostela podezírá tři mladíky, jednoho z nich stíhá na svobodě. Pokud by krajský soud stížnosti vyhověl, mladíci by z vazby museli být propuštěni během pár hodin.

"Dokud nebude rozhodnutí vyhotoveno a následně doručeno účastníkům prostřednictvím okresního soudu, nelze k věci sdělit nic dalšího," řekla mluvčí soudu Lucie  Olšarová. Rozhodnutí musí být doručeno obviněným, jejich advokátům, státnímu zástupci a také Okresnímu soudu v Ostravě, který dva ze tří obviněných poslal do vazby.

Kostel v Gutech vyhořel předminulý týden. Podle policie mladíci stavbu zapálili úmyslně. Minimálně jeden v tom chtěl pokračovat a měl už vybraný další objekt. Škoda přesahuje 20 milionů.

Témata:  vazba soudy Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy