Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté varují před falešnými pokrývači, podvádí především seniory

Důchodci
Důchodci
Foto: Pixabay

Litoměřice - Litoměřická policie obvinila trojici cizinců z podvodu a útisku za to, že po seniorech požadovali vysokou cenu za opravu střechy. Zdaleka nejde o ojedinělou kauzu. Policie přijme informace k dalším případům na telefonním čísle 974 436 342 nebo tísňové lince 158.

Seniory z Litoměřicka si pokrývači sami vyhlídli a nabídli jim opravu střechy za pět tisíc korun. Jenže poté, co s prací skončili, chtěli částku mnohonásobně vyšší.

"Senioři u sebe tolik peněz neměli a dohodli se o předání požadované částky na následující den. Na místě, kde mělo dojít k předání finanční hotovosti, si už falešné řemeslníky vyzvedli policisté," uvedla policejní mluvčí Pavla Kogrová.

Údajní pokrývači se zaměřují právě na seniory, od kterých se snaží takto vylákat jejich úspory. "Pachatelé si vyhlédnou nějaký vhodný objekt obývaný seniory, které osloví s nabídkou opravy střešní krytiny či okapů za velmi nízkou cenu. Když se jim majitele objektu podaří přesvědčit, pustí se okamžitě do práce a během jednoho dne jí mají hotovou. Práce však podle znalce vykazuje zásadní vady, je neodborně provedena a použitý materiál je zpravidla neodbornou montáží znehodnocen," doplnila Kofrová. Lidé tak často musí nechat předělat celou střechu. 

"Po skončení prací nakonec tito 'pokrývači' sdělí poškozeným, že za odvedenou práci musí zaplatit částku mnohonásobně vyšší. Řemeslníci většinou na poškozené tlačí, že musí peníze zaplatit ihned a hrozí tím, že jejich firma bude dlužnou částku vymáhat. Mnozí poškození pak z důvodů obav raději zaplatí," vysvětlila mluvčí.

Pachatelé na místo přijíždí většinou dodávkovým vozidlem, velmi často jde o vozidla tovární značky Mercedes - Benz a poměrně často s polskou registrační značkou.

Témata:  krimi podvod senioři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy