reklama

"Muži nejprve po poškozeném chtěli cigarety, které jim dal. Pak do něj začali strkat, až na něj jeden z nich zaútočil pěstmi," popsal útok mluvčí pražské policie Jan Daněk. Mladík upadl na zem, kde do něj muži ještě kopali a šlapali mu na hlavu.

Když ztratil vědomí, pachatelé ho odtáhli k jezírku v parku a hodili ho do vody. Mladík se probral, dostal se na břeh, kde ale znovu asi na dvě hodiny omdlel. "Potom se mu podařilo odplazit k jednomu z panelových domů, kde bydlí jeho přátelé. Ti mu zavolali záchrannou službu," doplnil mluvčí. Napadený pak skončil s mnohočetnými zraněními v nemocnici.

Když se mladíkův stav zlepšil natolik, aby mohl popsat napadení, sestavili s ním kriminalisté identikit jednoho z útočníků. "Jedná se o muže ve věku mezi 25 až 30 lety, který je vysoký asi 190 centimetrů a má štíhlou postavu. Má světlou pleť, tmavohnědé výrazné oči, tmavé obočí, úzký rovný špičatý nos a úzké rty," popsal pachatele Daněk.

V době útoku byl hledaný muž oblečen do tenkých tmavých kraťasů, pruhovaného trička a na hlavě měl kšiltovku. Mluvil česky bez přízvuku.