reklama

Rampouch stanul v čele lázní letos na začátku dubna, když zvítězil ve výběrovém řízení v konkurenci dalších deseti uchazečů o funkci, do funkce ho jmenoval Ludvík. Účastníci tendru museli prokázat minimálně šestileté zkušenosti s vedením zaměstnanců a předložit návrh koncepce řízení lázní.

"V pondělí jsem byl nečekaně pozvaný na ministerstvo, kde mi byl předán dekret o odvolání bez udaní důvodů," sdělil Rampouch. Dodal, že za pět měsíců nebyly k jeho práci žádné výhrady, není si vědom žádných pochybení.

Ludvík serveru Seznam Zprávy uvedl, že chce ředitele se silným mandátem a na obsazení pozice bude vypsáno výběrové řízení. Rampouch ČTK řekl, že za jeho působení v Janských Lázních se povedla řada změn, například v personální oblasti. "Ta firma je nyní nastartovaná k růstu," dodal odvolaný ředitel.

Státní Janské Lázně se v první polovině roku 2013 dostaly do existenčních problémů, jejich známé dětské léčebně Vesna hrozilo uzavření. V červnu 2013 na místo ředitele po odvolaném Romanu Koudelovi nastoupil jako krizový manažer Jiří Šimurda. V listopadu 2013 jej vystřídal Bubla. Pod jeho vedením se lázně postupně vrátily do zisku, když v roce 2015 vykázaly zisk 5,3 milionu korun a tržby 234 milionů korun.

Hlavním důvodem obratu hospodaření lázní byly změny v takzvaném indikačním seznamu od začátku roku 2015, které přinesly prodloužení pobytů hrazených pojišťovnami a rozšíření počtu diagnóz, pro něž je pobyt hrazený. Lázním také významně pomohlo zavedení nabídky rehabilitační péče.

Loni vláda rozhodla, že lázně nebudou privatizovány. Vyjmutí lázní z privatizace jim dalo jistotu rozvoje a podnik mohl začít plánovat investice.