Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Sněmovně to vře. Odmítám celou rétoriku o účelovce, obořil se Zaorálek na ANO a Babiše

Lubomír Zaorálek /ČSSD, Andrej Babiš /ANO/ a Bohuslav Sobotka /ČSSD/.
Lubomír Zaorálek /ČSSD, Andrej Babiš /ANO/ a Bohuslav Sobotka /ČSSD/.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Jak se patrně dalo čekat, dnešní jednání Sněmovny o vydání předsedy a prvního místopředsedy hnutí ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání provázejí slovní přestřelky.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se ohradil proti tomu, aby Babiš a Faltýnek při své obhajobě útočili na jiné strany. "Nikdo z nás si nepřivlastnil 50 milionů pro malé podnikatele, to byl pouze pan poslanec Babiš. Kdyby nelhal a nepřivlastnil si peníze, které byly původně určeny někomu jinému, tak tady prostě o tom dneska nejednáme," řekl.

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura zdůraznil, že se padesátimilionová dotace pro farmu Čapí hnízdo musí prošetřit.

Zatímco například Martin Plíšek (TOP 09) uvedl, že žádost policie má potřebné náležitosti, podle místopředsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) je její kvalita z právního hlediska "mizerná". "V žádosti nevidíme politický zásah," řekl předseda STAN a místopředseda Sněmovny za TOP 09 Petr Gazdík.

"Odmítám celou tu rétoriku o účelovce," řekl ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek v reakci na častá Babišova slova na svou obhajobu. "Jste posedlí sebou samými," vzkázal Zaorálek představitelům hnutí ANO.

Poslankyně ANO Jana Lorencová uvedla, že s Babišovým příchodem do Sněmovny vzniklo riziko přetnutí penězovodů politickým stranám i jednotlivým lidem.

Témata:  Andrej Babiš Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Miroslav Kalousek Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy