Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud odložil případ vypadnutí dítěte z vlaku. Neuvedl zatím, proč

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Olomouc - Olomoucký okresní soud odložil na neurčito jednání v případu tragického pádu dítěte z vlaku. V kauze čelí obžalobě z usmrcení z nedbalosti vlakvedoucí a průvodčí, které podle státního zástupce zanedbaly své pracovní povinnosti.

Neštěstí se stalo loni 24. července na trati mezi Olomoucí a Štěpánovem ve směru na Prahu. Dívka vypadla podle obžaloby z vlaku ve chvíli, kdy stála v blízkosti otevřených dveří toalety a čekala na matku. Podle výsledků vyšetřování Drážní inspekce vlak ze stanice v Olomouci odjel s neuzavřenými dveřmi, při rychlosti vlaku 111 kilometrů za hodinu se pak dveře samovolně otevřely a dítě vtáhly ven.

Policisté i Drážní inspekce na počátku vyšetřování pracovali také s verzí, že dítě vypadlo z okna. Později tuto možnost vyloučili. U soudu má vystoupit také svědek obhajoby, který na původní verzi trvá. V osudnou chvíli roznášel cestujícím ve vlaku nápoje, podle něj se dveře vlaku otevřely až po vypadnutí dívky.

Důvody odkladu soudního líčení zatím nejsou známy. "Důvody zatím říci nemohu, protože strany trestního řízení se musí dozvídat o postupu soudu v souladu s trestním řádem od soudu, a nikoliv od sdělovacích prostředků. V tomto stadiu informace podat nemohu. Termín hlavního líčení zatím stanoven není," řekl soudce Petr Bednář.

"Důvody neznám, se soudcem jsem nemluvil, přišlo k nám pouze vyrozumění, že se jednání ruší," uvedl žalobce Jaroslav Rašendorfer.

Témata:  vlaková neštěstí Olomouc soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy