Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Ostravě v noci hořel domov pro seniory

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Ostrava - Při nočním požáru střechy v Domově pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě museli hasiči do společenské místnosti v přízemí objektu evakuovat 62 lidí. Osm z nich bylo zraněno.

Dva lidé byli převezeni do nemocnice, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Petr Kůdela. "Zničena byla gumoplastová střešní krytina i s polystyrenovým zateplením pod ní na části střechy, asi na ploše 20 krát 15 metrů. Příčina vzniku požáru ani škoda zatím nebyly stanoveny," uvedl Kůdela.

Podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla ošetření senioři neutrpěli vážnější poranění. "Vzhledem k více než šesti desítkám evakuovaných obyvatel domova byla jedna z posádek určena k třídění postižených a zjištění jejich možných zdravotních obtíží v souvislosti s požárem. Postup záchranářů tedy probíhal na základě zásad používaných pro situace hromadného postižení zdraví," uvedl Humpl.

Senioři měli například drobnější poranění hlavy, kolapsový stav, dechové obtíže nebo trpěli nevolností. Šest pacientů mohlo být po poskytnutí zdravotnické pomoci ponecháno na místě, dvě ženy záchranáři převezli do Městské nemocnice Ostrava.

Témata:  Ostrava požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy