Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS vyšle do senátních voleb v Brně frontmana skupiny Kamelot

26. kongres ODS
26. kongres ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - ODS příští rok vyšle do senátních voleb v Brně hudebníka Romana Horkého (53), frontmana skupiny Kamelot. Ke kandidatuře ho podle vlastních slov dovedla současná politická situace, ale i střety s byrokracií, kterou považuje za šikanující.

O křeslo v horní komoře zabojuje jako nestraník navržený ODS v obvodu číslo 59, kde je od roku 2012 senátorkou právnička Eliška Wagnerová (za Zelené). "Pokud budu zvolen, rád bych usiloval například o zrušení kontrolního hlášení, to je týrání normálních podnikatelů," řekl Horký.

Podle předsedy ODS Petra Fialy je Horkého kandidatura důkazem, že strana dokáže přitáhnout osobnosti, jež dosud stály mimo politiku. "Vidí dění kolem sebe a nechtějí, aby to pokračovalo," uvedl Fiala. Horký podle něj vnese do politiky přímočarost, jeho názory jsou prý dlouhodobé a jasné.

Obvod číslo 59 tvoří střed města, dále Bosonohy, Kohoutovice, Nový Lískovec a Starý Lískovec. Wagnerová před pěti lety porazila v druhém kole kandidátku ČSSD, odborářku Stanislavu Slavíkovou.

Témata:  ODS Brno Petr Fiala

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy