Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidl v Česku testuje e-shop, spustí ho za několik týdnů

Supermarket Lidl, ilsutrační fotografie
Supermarket Lidl, ilsutrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Z velkých potravinářských řetězců má e-shop v Česku zatím jen Tesco, ale již brzy by k němu mohl přibýt také Lidl. Pilotní provoz internetového obchodu bude zatěžkávací zkouškou pro logistické centrum firmy v Plzni.

Lidl-shop.cz v ČR je čtvrtým internetových obchodem Lidlu a prvním ve střední a východní Evropě. Firma on-line prodává v Německu, Belgii a Nizozemsku.

"Nabídka e-shopu bude zahrnovat spotřební zboží nabízené v kamenných prodejnách. Internetový obchod s potravinami aktuálně neplánujeme," řekla ČTK mluvčí Zuzana Holá.

Logistické centrum firmy v Plzni zahájilo provoz loni v listopadu a dosud zásobovalo e-shopy v Německu, Belgii a Nizozemsku. Na 44.000 m2 plochy je tu skladováno více než 19.000 druhů zboží. Centrum nyní vyskladňuje průměrně 500.000 kusů týdně, do budoucna počítá s až milionem kusů týdně.

Češi při nákupech v e-shopech utratili během prvního pololetí letošního roku 46,4 miliardy korun, meziročně o 13 procent víc. Vyplývá to z údajů portálu Heureka.cz. Dle odhadu Asociace pro elektronickou komerci letos tržby internetových obchodů dosáhnou zhruba 115 miliard korun. Podíl e-commerce na celkovém maloobchodu stoupne na téměř 11 procent.

Témata:  Lidl e-shopy ekonomika

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy