reklama

Nárok na novou uniformu, které vyrábí prostějovská rodinná firma Koutný, má zhruba 2500 z 3200 zaměstnanců podniku. Do výstrojního skladu Lesů ČR firma Koutný zatím dodala zhruba polovinu požadovaných kompletů stejnokrojů. Vzor stejnokrojů Lesy ČR obměňují po 21 letech.

Hodnota čtyřletého rámcového kontraktu na stejnokroje uzavřeného letos v únoru pro firmu Koutný činí 59,9 milionu korun bez DPH. Hodnota 2500 kompletů, které Lesy ČR odeberou do března 2018, je 31,5 milionu korun bez DPH. Stejnokroje bude firma Koutný šít i pro nové zaměstnance LČR, bude také dodávat jednotlivé kusy pro obměnu.

"Každý zaměstnanec Lesů ČR má své bodové konto na odběr oděvů a v jeho rámci si bude opotřebené části obměňovat, nejčastěji půjde o kalhoty a košile," uvedla mluvčí LČR Eva Jouklová.

Nové stejnokroje mají výrazně blíže k civilnímu oděvu než ke klasické myslivecké kamizole. Od dosavadních stejnokrojů se liší nejen střihem, ale i materiálem. Cena dámského kompletu je přes 12.600 korun, pánský komplet je na úrovni 11.500 korun.