Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smrt dívky na Orlíku: Soud potvrdil trest pro řidiče skútru

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Tábor - Odvolací soud v Táboře dnes potvrdil trest pro Christopha Steinerta, který loni na vodní nádrži Orlík narazil skútrem do pramice. Při nehodě zahynula mladá dívka. Muž musí zaplatit pozůstalým 1,4 milionu korun.

Okresní soud v Písku uložil v červnu obžalovanému podmíněný tříletý trest a navíc zaplacení částky 1,4 milionu korun. Mladík se odvolal proti výši částky.

Podle verdiktu má Steinert zaplatit 800.000 korun matce dívky a 600.000 korun otci. "Myslíme si, že poškozená měla být přiznána nemajetková částka ještě vyšší," řekla dnes předsedkyně senátu táborského krajského soudu Milena Vránková.

Obhájce obžalovaného Josef Doucha požadoval snížení nařízení částky. "Domníváme se, že soud měl vzít v úvahu, že klient je nemajetný a nevydělává si," řekl dnes Doucha. "Částku lze uhradit v budoucnosti v pozdějším produktivním věku," uvedla ale soudkyně Vránková.

Steinert navštěvuje střední školu. Dnešního jednání se nezúčastnil, omluvil se kvůli tomu, že se musí věnovat studiu a přípravě na maturitu.

Obžalovaný (20) se loni v červenci se svým kamarádem koupal v místech pod orlickým zámkem, když si všimli, že se k nim blíží výletní parník. "Proto jsme sedli na skútr a loď objeli. Z její druhé strany však plula pramice," uvedl v dubnu před soudem mladík. Skútr se s loďkou srazil za zádí parníku. "Ta pramice se najednou proti nám vyřítila, snažil jsem se jí vyhnout," řekl Steinert.

Témata:  přehrada Orlík soudy odškodnění

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy