Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie od Sněmovny dostala usnesení o vydání Babiše a Faltýnka ke stíhání

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Policie dnes obdržela sněmovní usnesení o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka. Policie chce předsedu a místopředsedu hnutí ANO obvinit jako někdejší představitele skupiny Agrofert v souvislosti s padesátimilionovou dotací na stavbu farmy Čapí hnízdo.

Policie nyní může dělat další kroky k zahájení trestního stíhání obou poslanců, ke kterému dala Sněmovna souhlas před týdnem.

Babiše chce policie stíhat pro podezření z dotačního podvodu a pro poškození finančních zájmů Evropské unie. Faltýnek je podezřelý z dotačního podvodu. Oba poslanci tvrdí, že žádný trestný čin nespáchali. Hodlají se bránit všemi právními prostředky.

Babiš s Faltýnkem stejně jako další zástupci ANO označují případ za politickou kauzu a za pokus o ovlivnění voleb za pomoci policejních orgánů. Zástupci ostatních stran s tím při středeční zhruba sedmihodinové debatě nesouhlasili.

Témata:  Andrej Babiš Jaroslav Faltýnek Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy