Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukradená hvězda slávy Sáblíkové z bítešského chodníku se našla, policie dál pátrá po zloději

Martina Sáblíková
Martina Sáblíková
Foto: www.vancouver2010.com

Velká Bíteš - V sobotu se z chodníku slávy ve Velké Bíteši na Žďársku ztratila kovová hvězda Martiny Sáblíkové. Později byla nalezena poblíž tohoto místa. Policie nadále pátrá po zloději a žádá veřejnost o pomoc.

Pachatel způsobil škodu více než pět tisíc korun. Dnes kvůli tomu policie zveřejnila kamerový záznam z náměstí v době krádeže. Hvězda se ztratila v sobotu mezi 01:30 a 02:30, o jejím nálezu se policie dověděla v úterý.

"V zájmu prověřování případu by policisté potřebovali znát totožnost osob, které jsou zachyceny na kamerovém záznamu, zejména dvou mužů jdoucích po chodníku," uvedla mluvčí. Volat lidé mají na tísňovou linku 158.

Bítešský chodník slávy vytvořil podle hollywoodského vzoru hoteliér Jiří Rauš. Tradice začala v roce 2002. Hvězda světové šampionky v rychlobruslení Sáblíkové byla do dláždění na Masarykově náměstí osazena před devíti lety.

Témata:  Martina Sáblíková krádeže krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy