Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká televize v prvním pololetí roku 2017 získala 200 milionů.za reklamu a vysílací práva

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - V prvním pololetí roku 2017 utržila za reklamu a prodej vysílacích práv veřejnoprávní Česká televize asi 200 milionů korun. Z toho 170 milionů televize získala za prodej reklamy a sponzoring, 30 milionů za vysílací práva do zahraničí i v rámci ČR.

Za celý loňský výnosy činily 470 milionů korun. Na dnešním zasedání rady ČR to uvedl radní René Kühn. Letos Česká televize hospodaří s vyrovnaným rozpočtem 6,88 miliardy korun. Ke konci loňského roku zaměstnávala 2946 osob, což je meziroční růst o 11 lidí. ČT provozuje šest televizních programů.

„Loňský rok byl mimořádný zejména kvůli zvýšeným příjmům reklamy na sportovním kanále ČT Sport. Důvodem byly výjimečné sportovní události jako například Olympijské hry nebo evropský fotbalový šampionát," informoval.

Prodejní výsledky odpovídají plánům. Bylo vyprodáno 95 procent reklamního času, kterým televize na kanálech ČT2 a ČT Sport disponuje. Dá se navíc očekávat zlepšení prodejních výsledků Telexportu, vzhledem k tomu, že vysílací práva se zpravidla prodávají ve druhé polovině roku.

Témata:  Česká televize reklama

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy