Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pořádná ostuda: Náměstek ministra napsal, že Romové jsou "otravný a k ničemu"

Romové
Romové
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Náměstek ministra průmyslu a kandidát ČSSD v Ústeckém kraji Karel Novotný přirovnal na facebooku Romy k medúzám, protože jsou podle něj "otravný a k ničemu". Komentář připojil k profilu skupiny Naštvané matky, která vystupuje proti migrantům, Romům nebo sexuálním menšinám.

"Cikáni jsou jako medúzy - otravný a k ničemu," napsal náměstek. Informoval o tom dnes server Aktuálně.cz. Ministr průmyslu a obchodu (MPO) Jiří Havlíček (ČSSD) označil výrok za nepřijatelný. "Povedu s ním na toto téma zásadní rozhovor, z něhož následně vyplynou příslušné závěry," řekl Havlíček.

Novotný je od roku 1998 členem sociální demokracie, v letech 2010 až 2014 působil jako náměstek primátora Mostu. V únoru 2014 se stal náměstkem ministra průmyslu a obchodu pro sekci podnikání a oblast ochrany spotřebitele, od července 2016, kdy úřad ještě vedl Jan Mládek, je politickým náměstkem.

Ministerstvo má nyní devět náměstků. Na ústecké kandidátce ČSSD pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny figuruje Novotný na 13. místě.

Témata:  romové Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Ústecký kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy