reklama

Prezident to dnes řekl v televizi Barrandov. Zopakoval, že ho trápí jen neuropatie nohou. Zprávy o jeho zdravotních problémech jsou podle Zemana špinavou kampaní části médií.

"Nic, nic a zase nic," shrnul prezident výsledky středečního vyšetření. Uvedl, že v pořádku má tlak i oči, kromě bolavých nohou mu prý nic není. Zeman podle zprávy lékařského konzilia z poloviny srpna trpí jen polyfunkční neuropatií, což je porušení nervů, kvůli kterému nemá cit v nohou od kotníků dolů. Nemoc má dlouhodobě.

Prezident dnes také zopakoval, že se rozhodl požádat své ošetřující lékaře, aby sepsali všechny jeho nemoci a nabídli je k publikaci. "Bude to prázdný papír," uvedl. Později doplnil, že jedinou řádkou na bílém papíru bude právě jen neuropatie. O lékařskou zprávu o Zemanově zdravotním stavu nedávno požádal Český rozhlas, z Pražského hradu ji ale nezískal.

Debaty o zdravotním stavu hlavy státu se rozproudily letos před prázdninami, kdy Zeman během některých akcí působil unaveně. Při květnové návštěvě Číny mu muselo okolí často pomáhat při chůzi a při společné fotografii státníků na něj ostatní politici museli čekat, než ho na místo dopravil vozík.