reklama

Populární pořad Máte slovo zřejmě nadobro mizí z obrazovky. Původně se počítalo s jeho návratem po letní pauze, kvůli volbám ale vysílán nebude. Vyplývá to z Pravidel předvolebního a volebního vysílání ČT. Poslední díl pořadu před prázdninami měl přitom jednu z nejvyšších sledovaností vůbec. V době, kdy ředitel ČT Petr Dvořák obhajoval svůj post, nicméně naznačoval, že chce přijít s podobným konceptem, na jakém Máte slovo stálo.

"V předvolebním období pořad nebude vysílán," stojí v Pravidlech ČT k pořadu Máte slovo. Česká televize nadále počítá s vysíláním pořadů Otázky Václava Moravce, Interview ČT 24, Události, komentáře, 168 hodin, Reportéři ČT a 90´. 

Poběží také pořad Politické spektrum, ve kterém dostanou prostor výhradně menší politické subjekty, které nemají zastoupení v Poslanecké sněmovně. Zváni budou lídři stran, kteří nebudou hosty série 14 předvolebních debat, které ČT odstartuje 15. září. Prvním tématem předvolební debaty bude obrana a bezpečnost. 

Co se týče předvolební Superdebaty, ta by měla proběhnout v předvečer samotných voleb, tedy ve čtvrtek 19. října od osmé večerní. Debata se bude vysílat z pražského Kongresového centra za účasti publika. ČT si stanovila pravidla pro to, kdo do této Superdebaty bude pozván. Půjde o zástupce politických stran a hnutí, které se "umístily na prvním až desátém místě podle výsledků celostátního reprezentativního sociologického průzkumu volebního potenciálu realizovaného na přelomu září a října." 

Průzkum volebního potenciálu ČT zveřejnila minulý týden v Událostech. Pokud tak ČT vezme v potaz právě tento průzkum společností TNS KANTAR a Median o volebním potenciálu, volební Superdebaty se zúčastní: ANO, ČSSD, ODS, KSČM, TOP 09, SPD, STAN, Piráti, KDU-ČSL a Strana zelených.