Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČOI kontrolovala slevy a výprodeje. Řetězcům napařila vysoké pokuty

Výprodeje, slevy
Výprodeje, slevy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česká obchodní inspekce (ČOI) ve 2. čtvrtletí 2017 kontrolovala dodržování nabídky a prodeje zboží, které obchodníci deklarují jako zboží ve slevě nebo akční ceně. Pokuty dosáhly výše 5,4 milionu korun.

Z celkového počtu 1 433 uskutečněných kontrol inspektoři v 615 zjistili porušení předpisů, informuje coi.cz.

Obchodníci podle inspekce porušovali především nařízení, že ceny na letácích, v regálech i v konečném účtování u pokladny musí být shodné, a povinnost informovat spotřebitele o ceně jejím zřetelným vyznačením na výrobku.

Nejvyšší pokuty za zjištěné nedostatky podle mluvčího udělila inspekce ve sledovaném období společnosti Penny Market, a to dva miliony korun. Obchodní řetězec Tesco dostal od inspektorů pokutu 650.000 korun a Ahold 270.000 Kč.

Vedle udělených pokut kontroloři zakázali prodej několika stovek párů obuvi, která nesplňovala požadavky právních předpisů. Hodnota zakázaného zboží činila 735.967 Kč.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) slevy obchody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy