reklama

Petr Bajgar (za Zelené) uvedl, že je "politik na vlastní náklady". Mezi zástupkyněmi Pirátů jsou "komunikační ninja" Barbora Hradečná, "alchymistka" Daniela Bílá a "praktický vizionář" Magda Pektorová.

"Teamleader a okresní starosta hasičstva" Radek Modes (ČSSD) by si musel dát jen přiměřený pozor na Jana Haška (za DSSS), který uvedl, že je "palič". Nepřiznal se tím ovšem ke žhářství, ale k tomu, že se živí řezáním či svařováním pomocí plynového hořáku. Podobně "Key Account Manager" Roman Pastor nešéfuje partě zámečníků, ale stará se o klíčové zákazníky firmy.

Zatímco Eva Wesley (za SPO) uvedla, že je kadeřnice, Tomáš Růžička (za Realisty) není kadeřník, ale "hairstylista".

Za křesťanské demokraty kandiduje "správce synagogy" Jan Stejskal, zatímco "správce kaple sv. Anny" Jiří Hájek je na kandidátce STAN. K nemovitostem má blízko Luděk Šorm (za Svobodné) jako "provozovatel Perníkové chaloupky", "provozovatel penzionu v Krkonoších" Tomáš Müller (za TOP 09) nebo "chalupář z Krkonoš" Ivo Trpkovič (Zelení).

Mezi uchazeče patří i pár operních pěvců včetně právničky Viery Maňáskové (ČSSD) nebo flétnistka a propagátorka městského zemědělství Barbora Kulichová (Zelení). Za Dobrou volbu kandiduje krupiérka Monika Košárková, za Cestu koučka Bára Marková, organolog Jiří Krátký za Realisty a český dudák Ivan Fabián za ČSNS.

Nejvíce trenérů je na kandidátkách Sportovců, trenérka tance u tyče Kristýna Paseková ovšem kandiduje za Radostné Česko.