Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár haly v Lomnici nad Popelkou hasiči v noci po čtyřech hodinách uhasili

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Lomnice nad Popelkou - Požár haly v Lomnici nad Popelkou se hasičům v noci na dnešek podařilo uhasit. Až do večera ale na místo bude dohlížet místní dobrovolná jednotka. Nikdo nebyl zraněn, výše škody se teprve zjišťuje.

Hasičům byl požár haly v provozovně firmy Severočeské komunální služby nahlášen v neděli v 19:20. Zasáhl plechovou halu, ve které byly v tisícilitrových nádržích skladovány oleje. Požár se podařilo uhasit zhruba za čtyři hodiny.

"Zasahovalo 80 hasičů, kteří likvidovali požár 40 metrů krychlových olejů, deseti metrů krychlových barev a tří metrů krychlových rozpouštědel," uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Na místě bylo 15 hasičských jednotek ze tří krajů. Nebezpečné látky při požáru do ovzduší zřejmě neunikly. "Chemická laboratoř hasičů provedla monitoring ovzduší a naměřené hodnoty jsou v normálu," dodala mluvčí.

Hasiči odebrali i vzorky vody z nedalekého potoka. Výsledky testů by měly být známy ještě dnes.

Témata:  Liberecký kraj hasiči požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy