reklama

Pražští policisté od úterý pátrali po pachateli nechutného útoku. Asi třicetiletý muž chtěl v autobusu linky 193 vzít těhotné ženě telefon. Když jej odmítla vydat, několikrát ji uhodil pěstí. Ženě se naštěstí podařilo z autobusu utéct.

I přes to, že v autobusu jelo několik lidí, nikdo z přítomných se napadené ženy nezastal. Žena tak odešla napadení nahlásit na policii, útočník si v klidu odjel autobusem.

Policie vypracovala s přepadenou ženou identikit a požádala pomocí médií případné svědky o pomoc. "Díky zveřejnění případu se kriminalistů sešlo velké množství poznatků k muži, po kterém jsme na základě identikitu a popisu pátrali.Tyto poznatky směřovaly ke konkrétní osobě, kterou detektivové čtvrtého policejního obvodu zadrželi," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Policejní mluvčí uvedl, že si obviněný po zveřejnění identikitu oholil hlavu, aby znesnadnil svou identifikaci.

Po výslechu ho policie obvinila ze spáchání trestného činu loupeže a zažádala o vypracování psychiatrického posudku, policisty mimo jiné zajímá, zda byl muž v době útoku příčetný a zda nemůže být dále nebezpečný svému okolí. Obviněný už má trestnou minulost.

"Tímto děkujeme všem, kteří věnovali případu pozornost a přispěli tak k vypátrání muže," ocenil mnohá svědectví Daněk.