reklama

Ringo Čech byl hostem pořadu Instinkty Jaromíra Soukupa. Na úvod mluvil o svých snech a o tom, že ten největší se mu nesplnil – chtěl být dobrý fotbalista. „Myslím si, že jsem téměř nic nedokázal. Když si řeknete, že jsem se narodil v první polovině minulého století,“ shrnoval žertem svůj život Čech. „Mám pocit, že něco velkého teprve přijde. Teď všichni uvidí, co já dokážu," tvrdí.

Mluvil také o svém návratu do politického života. Opět zdůraznil, že SPO vede jako volební lídr především proto, že o to byl požádán. „Mám jednoho významného přítele, jmenuje se Miloš. A on mě požádal, abych pozdvihl prezidentskou stranu. A když tě požádá přítel, tak neřekneš ne," vysvětloval umělec, proč se opět angažuje v předvolební kampani. „Jsou tam daleko větší blbci než já," řekl k důvodu, proč by jej lidé měli volit.

V nedávném rozhovoru pro EuroZprávy.cz přiznal, že něco takového neplánoval. „Nebylo to úplně v mém plánu, býval bych ještě jedno volební období počkal, až bude hůře, ale Miloš je můj přítel a prezident, tak jsem to přijal a vstoupil jsem do toho boje,“ řekl nám Ringo Čech. O hlasy voličů se tak bude ucházet v čele stranické kandidátky v Praze.

Do politického života se František Ringo Čech zapojil už po sametové revoluci. Od roku 1991 byl Čech nezávislým kandidátem za Klub angažovaných nestraníků, pak přestoupil do ČSSD. V komunálních volbách roku 1994 se stal členem Zastupitelstva hlavního města Prahy za ČSSD. Ve volbách v roce 1996 byl zvolen do Poslanecké sněmovny za ČSSD ve volebním obvodu Praha, kde působil do roku 1998. V senátních volbách roku 1998 neúspěšně kandidoval za ČSSD do senátu na Jičínsku.