reklama

Zatímco znalkyně objednaná soudem má určité pochybnosti o nápravě odsouzeného muže, znalec najatý obhajobou je zcela přesvědčený o opaku. Podle něj Ďuričko patří na svobodu, jedině tak může být dokončena resocializace.

Soudkyně dnes posudky přečetla. Často se v nich psalo o tom, že osobnost odsouzeného je narcistická a má zvýrazněnou egocentrickou složku. Je údajně také teatrální, labilní a povrchní. Státní zástupce pak navrhl, aby oba psychologové byli k soudu předvoláni. "Existují určité rozpory. Chceme, aby byli znalci vyslechnuti, aby jim byly předloženy další posudky a mohli se k nim vyjádřit," uvedl státní zástupce. S tím souhlasila i advokátka Ďurička. "Vyhovíme návrhům. Sama cítím potřebu vyslechnout znalce," řekla na to soudkyně.

O propuštění požádal odsouzený hoteliér po uplynutí dvou třetin trestu. Tvrdí, že činu lituje a že chce pomáhat společnosti i poškozeným. Slíbil také, že by se na svobodě zdržel pití alkoholu a nebude vlastnit zbraň.

Událost se stala v roce 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a Kočka mladší se dostali do roztržky, při které Kočka hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje. Ďuričko pak vytáhl od pasu zbraň, namířil na svého protivníka a třikrát vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Každý z výstřelů byl smrtelný.