Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemanova fotka vyvolala pořádný rozruch. V USA si dal cigaretu s Lavrovem a pak...

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

New York/Praha – Český prezident Miloš Zeman je právě v USA, na půdě Valného shromáždění OSN vystoupil v úterý se svým projevem. Jeho mluvčí Jiří Ovčáček zveřejňuje fotografie z USA na sociálních sítích. Jedna z nich ukazuje, že se Zeman také setkal se šéfem ruské diplomacie. Právě ona vyvolala snad větší reakce, než samotný projev prezidenta.

Zeman ve všeobecné rozpravě Valného shromáždění OSN upozornil na to, že svět stále nedokázal rozhodně zasáhnout proti terorismu. Vyzval k vytvoření silného úřadu OSN, který by mohl proti teroristům zasahovat všemi prostředky, včetně vojenské síly. Zeman také prohlásil, že teroristé se skrývají i v migrační vlně. Vyzval ke stabilizaci zemí, odkud migranti pocházejí, odmítl podporu migrace.

Pozornost ale také vyvolalo dění mimo světla reflektorů. Ovčáček na svém facebookovém profilu i na twitteru zveřejnil fotku, na které si Zeman vychutnává cigaretu společně s Lavrovem. „Pan prezident se v sídle OSN v New Yorku neplánovaně setkal s ministrem zahraničí Ruské federace Sergejem Lavrovem,“ napsal k tomu mluvčí Hradu.

Pan prezident se v sídle OSN v New Yorku neplánovaně setkal s ministrem zahraničí Ruské federace Sergejem Lavrovem. pic.twitter.com/aZhOD8ba2D

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 18. září 2017

Tato fotka vzbudila bouřlivé emoce, přímo na twitteru Jiřího Ovčáčka se k ní vyjádřily desítky Čechů – většinou hodně negativně. „Na koho to hrajete? Prý neplánovaně. Notičky předány a aktualizovány? Vy jste fakt ubožáci,“ vzkázal Hradu uživatel Štěpán Mareček.

Další uživatel si přisadil: „To jsou náhody, předání instrukcí proběhlo bez závad.“ „Hlavně, že mají v OSN popelníčky, bez nich by to nešlo. Lavrov předal Zemanovi jeho projev? Nebo jiné noty, podle kterých teď Zeman pojede?“ dodal Jaroslav Bulíček.

„Neplánovaně? Aha, já úplně zapomněl, že hradu plánuje KGB...“ rýpnul si uživael s přezdívkou Antonius Block. „Úporná snaha pos*at to téhle zemi před odchodem z funkce co nejvíc je až dojemná,“ nebral si servítky uživatel Pingoo. „Aby se Zeman vůbec ve zdraví dožil návratu do vlasti,“ projevil starost o Zemana uživatel Zabiczka.

Někteří také poukazují, že si Zeman rozhodně mohl vybrat lepší společnost. „Barák plny nejvyšších představitelů všech zemí světa a vy z toho vytřískáte cígo s Lavrovem a Trumpovu exmanželku. Je tam za hvězdu, koukám,“ okomentoval Zemanův program Martin Straka. „Když mu to pořád nevychází s tím Trumpem, tak alespoň jiného psychopata do sbírky? Škoda, že nebyl po ruce Putin, nebo Kim, viďte?“ přisadil si Tomáš Panocha.

Témata:  Miloš Zeman Sergej Lavrov OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.