Eva Perkausová: Kdy se sympatická blondýnka vrátí na Primu? - anotační obrázek
Eva Perkausová: Kdy se sympatická blondýnka vrátí na Primu?

Kraus se vrátil ke sporům mezi taxikáři a řidiči Uberu na pražském letišti. „Taxikáři je napadají, říkají, že možná budou stávkovat, že zablokují nějakou silnici.“ připomněl moderátor. „Napadají řidiče Uberu poměrně brutálně,“ pronesl na účet taxikářů.

„Na druhou stranu řidiči Uberu dělají nějakou činnost v rámci zákonů. Je pravda, že v Brně jsou to možná jiné zákony než v Praze, to už tak chodí," uvedl s odkazem na to, že v Brně Uber jezdit nesmí. „Ale za sebe bych pražským taxikářům řekl: Pánové, to jediné, co vás už léta devastuje, je vaše pověst. Nedělejte nic, co by ji mohlo sebevíc zhoršit. Pokud to vůbec jde. A tohle je jedna z věcí, která by k tomu mohla vést,“ dodal s tím, že by to mohlo mít opravdu nepříjemný dopad.

Pozastavil se také u másla a jeho ceny, které označil za „hit doby“. „Začíná být tak drahé, že uvažuju, že bych do něj dal nějaký prachy. Buď bitcoin nebo máslo, to ještě nevím. Ale vypadá to, že máslo drží líp. Cena roste nesmírně,“ popisoval.

Sám prý ví, jak by se dala cena másla srazit. „Stačilo by v Číně rozšířit fámu, že je v tom nějaká infekce, spotřeba by klesla a cena by se zase vrátila dolů. Ale dovolte mi jednu maličkost. Já musím u másla vzpomenout na mou drahou maminku. Pamatuju si výborně celé dlouhé období, kdy se máslo nemělo jíst, protože škodí zdraví, že je v něm živočišný tuk," zavzpomínal na dětská léta.

„Ukazovali fotky rozpadajících se vnitřností, no prostě všechno jako důsledek másla. A maminka vždycky říkala. Nevěř tomu. A namazala při tom pořádně. Říkala mi, abych jedl máslo a že si na ni vzpomenu. Jednou se k tomu vrátí a nakonec to máslo bude ze všeho nejzdravější. Mami, už je to tady,“ dodal Kraus.