Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČT má smůlu: Babiš a Zaorálek se střetnou v duelu na Nově, diskuzi bude řídit Rey Koranteng

Rey Koranteng
Rey Koranteng
Foto: TV Nova

Praha – Ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek přijal výzvu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a místo velké debaty na ČT se s ním zúčastní debaty na televizi Nova. Rozhodl se tak proto, že považuje za naprosto zásadní, aby s Babišem o některých věcech bezprostředně před volbami debatoval.

Babiš už před týdnem zaznačil, že se Superdebaty na ČT nezúčastní. Místo toho vyzval svého hlavního oponenta Lubomíra Zaorálka, aby se s ním utkal v debatě z očí do očí na TV Nova. „Slušné, čestné. Jeden na jednoho. Přijímám. Přijďte, mě už v dubnu pozvala TV Nova na 19. října a zve i Vás," vzkázal mu Babiš prostřednictvím sociálních sítích.

Volební lídr ČSSD teď jeho nabídku přijal. „Andrej Babiš ve svém volebním programu říká, abychom usnadnili příliv levné pracovní síly ze zahraničí do České republiky. Já říkám, že je to úplně špatně. Toto bude konzervovat mizerné mzdy, které tady dnes máme. Říkám, dělejme pravý opak. Místo levné pracovní síly, která přichází sem k nám, tlačme na zvyšování mezd našich lidí,“ uvedl na sociálních sítích Zaorálek.

Právě toto téma označuje Zaorálek za „úplně zásadní“. „Jsem připraven o něm debatovat s Andrejem Babišem bezprostředně před volbami i na TV Nova, i když mi nasazení předvolebních debat České televize a Novy připadá nestandardní. Říkám si ale, že teď není čas na pocity. Toto jsou věci, o kterých musíme mluvit, protože se týkají naší budoucnosti, proto jsem na tuto debatu připraven,“ uvedl ministr zahraničí, který poukázal, že se debata na Nově kryje s debatou ČT.

Informaci potvrdila i Nova. „TV Nova odvysílá tento pořad v přímém přenosu ve čtvrtek 19. října od 19.55 hodin. Nova Duelu věnujeme velkou pozornost, k samotné debatě chystáme speciální vysílací studio a diskuzi povede zkušený moderátor Rey Koranteng,“ uvedla Nova na svých stránkách. „Duel nahradí 19. října vysílání seriálu Ordinace v růžové zahradě 2," dodala.

Česká televize ve svém předvolebním vysílání naplánovala 14 debat, které se vysílají v pondělí, středu a pátek ve 20:00. Seriál završí ve čtvrtek 19. října tzv. superdebata předsedů či celostátních lídrů. 

Superdebata ČT se bude vysílat z pražského Kongresového centra za účasti publika. ČT si stanovila pravidla pro to, kdo do této Superdebaty bude pozván. Půjde o zástupce politických stran a hnutí, které se „umístily na prvním až desátém místě podle výsledků celostátního reprezentativního sociologického průzkumu volebního potenciálu realizovaného na přelomu září a října." 

Průzkum volebního potenciálu ČT zveřejnila minulý týden v Událostech. Pokud tak ČT vezme v potaz právě tento průzkum společností TNS Kantar a Median o volebním potenciálu, volební Superdebaty se zúčastní: ANO, ČSSD, ODS, KSČM, TOP 09, SPD, STAN, Piráti, KDU-ČSL a Strana zelených. 

Témata:  Andrej Babiš Lubomír Zaorálek TV Nova Česká televize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy