Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svědkyně mluvila s Třískou před jeho pádem z mostu. Co jí herec řekl?

Jan Tříska
Jan Tříska
Foto: Korzo

Praha – Pražská policie uvedla, že nešťastný pád herce Jana Třísky z Karlova mostu byl podle prvních zjištění pravděpodobně nešťastnou náhodou. To potvrzuje také svědkyně, která s Třískou těsně před incidentem mluvila.

Policie vyzvala všechny svědky sobotní události, aby se přihlásili na tísňovou linku. „Informace zjištěné v rámci prošetřování vypovídají o tom, že se v dané situaci jednalo s největší pravděpodobností spíše o nešťastnou náhodu než o cílené jednání osmdesátiletého muže," mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Možnost, že šlo o sebevraždu, už v neděli vyloučil také herec Jiří Mádl, který měl s Třískou točit film. „Honza Tříska byl v perfektní kondici a těšil se na velikánskou roli. Poslední měsíce nežil ničím jiným. Představa, ze by přiletěl z Kalifornie, absolvoval kostýmní zkoušky a šel ukončit život, je naprosto hloupá. Vymstil se mu jeho rituál návštěvy Karlova mostu, který dělal před natáčením každýho novýho filmu,“ uvedl na sociálních sítích herec.„Prosím, nedělejme z tohodle výjimečně milýho a inteligentního člověka blázna,“ dodal.

Česká rozhlas cituje paní Jitku, svědkyni, která na Karlově mostě byla a s hercem mluvila. Uvedla, že ji zaujal starší muž sedící na mostě, který byl opřen o sousoší. „Bylo mi to divné, šla jsem se za ním podívat a zeptala jsem se ho, jestli je všechno v pořádku. A on mi řekl, že ano. Nedalo mi to a řekla jsem mu, jestli by nebylo lepší, kdyby si ty nohy nedal na druhou stranu, a on mi odpověděl, že takhle je mu tam dobře. Ani jsem nepoznala, že jde o pana Třísku,” uvedla žena s tím, že se Tříska usmíval, nevypadal zmateně nebo naštvaně a vypadal, že ví co dělá.

Další svědkyně se přihlásila serveru iDnes.cz. Ta pak tvrdí, že chvíli před pádem na Jana Třísku volali dva mladíci, kteří ho vyzývali, ať skočí. „Procházeli jsme se s manželem a vnučkou po Karlově mostě, když mě zarazilo, že na zábradlí směrem k vodě sedí starý pán. To mohlo být asi čtvrt na čtyři. U něj stála asi dvacetiletá tmavovlasá dívka, ke které se pán nakláněl a něco si povídali. Oba působili klidně. Moje vnučka si ještě všimla dalších dvou mladíků, co na toho pána prý pokřikovali: ‚Ty to dáš, skoč, skoč.‘ Chvíli jsme se zastavili, jestli nebude potřebovat pomoc, ale nic se nedělo a tak jsme šli dál,“ cituje její slova server.

Témata:  Jan Tříska

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy