reklama

„Tak to je jasný, Schwarzenberg," nezaváhala české sportovkyně. Pokračovala popisem toho, jak by podle ní ideální hlava státu měla vypadat. „Jako hlavu státu bych si představovala člověka, který bude i určitým vzorem pro dnešní generaci. Podle mě by to měl být člověk slušný, který si váží lidí kolem sebe, snaží se mít férový přístup a prezentuje Českou republiku ve světě slušnou formou," vysvětlovala.

Právě to ale podle ní současný prezident nepředstavuje. „To bohužel o našem panu prezidentovi říci nemůžu. Můj názor na něj je takový, že doufám, že další volební období už nebude pro něj, ale pro někoho jiného, kdo třeba to slušné chování má," uvedla Soukalová.

Na dotaz pak také dodala, že kdyby dostala pozvání na Pražský hrad, tak by tam nešla. V minulosti přitom už pozvánku dostala, když si přivezla se Soči dvě olympijské medaile. Tehdy odmítla s tím, že byla v zahraničí. Na Hrad naopak přišli třeba rychlobruslařka Martina Sáblíková nebo běžec na lyžích Lukáš Bauer.

Pozvánku už v říjnu loňského roku odmítl třeba kajakář Vavřinec Hradílek, který k tomu přidal také jasný vzkaz. „Moc si vážím pozvánky od Českého olympijského týmu na slavnostní podepsání přihlášky našeho týmu na OH do Ria 2016, která se právě odehrává na Pražském Hradě s účastí prezidenta ČR. Bohužel na to, abych tam jako minule seděl v zakouřeném prostředí, nemám sílu a tak si užívám krásného sychravě podzimního dne, venku na vodě! pěknej den přeju!" napsal na sociálních sítích.