Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Padesát světových měst, kam by každý měl jet sám? V žebříku se umístila i Praha

Praha
Praha
Foto: Pixabay

New York - Cestovat osaměle může leckoho děsit, ale často je to dobrý způsob, jak objevovat novou zemi či město. Zpravodajský server Business Insider sestavil seznam 50 nejlepších měst na světě, kam se vyplatí vyrazit solo.

Praha skončila na šesté příčce za Bombají, Tchaj-pejí, Singapurem, indickým městem Čennaí a Dubají ve Spojených arabských emirátech na první příčce.

Města byla vybrána na základě tří kritérií - obliby u turistů podle indexu měst společnosti MasterCard pro letošní rok, žebříčku zločinnosti, kde nula znamená "naprosto bezpečno" a 100 "prošpikovaný zločinem" a podle životních nákladů na základě indexu Numbeo 2017, který porovnává ceny spotřebitelského zboží včetně restaurací či dopravy.

Například New York se umístil až na 48. místě - hned za Sofií a Paříží. Berlín obsadil 41. příčku a Londýn 38., zatímco na 37. pozici je Bukurešť a na 33. příčce Varšava. Ještě lépe skončila na 27. místě Budapešť, Lisabon (26), Madrid (25), Barcelona (21) nebo Vídeň (16).

Sólo-cestovatele nijak neomezují seznamy kam jít a co vidět či přání jeho spolucestovatelů, a může si zážitek z nové destinace ušít přímo sobě na míru, tvrdí Business Insider.

Témata:  města cestování Praha turisté

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy