Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Územní plán znehodnotil muži pozemek, ze stavební parcely se stalo veřejné prostranství

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Ústí nad Labem - Ústecká radnice nekoupí pozemek ve čtvrti Mojžíř, který podle jeho majitele znehodnotil územní plán. Z původní stavební parcely se totiž stala plocha pro veřejné prostranství.

Za pozemek chtěli manželé Tančinovi 1,3 milionu korun. Takovou cenu stanovil znalecký posudek, který si manželé na doporučení vedení města nechali zpracovat. "O pozemek jsem se 20 let soudil se státem. Když jsem ho získal, tak jste mi ho znehodnotili územním plánem. Teď je mi k ničemu, také proto jsem ho nabídnul městu," uvedl Milan Tančin.

Zastupitelé odkup pozemku neschválili. Podle vedení radnice je obdobných případů, kdy územní plán znehodnotil majitelům pozemky, ve městě mnohem víc.

Podle Jana Hroudy (PRO!Ústí) ale šlo město proti vlastním zájmům. "Magistrátem zpracovaná územní studie určuje plochu jako vhodnou pro vybudování parkoviště u přilehlého hřiště. Pro soukromého majitele je dnes pozemek prakticky nevyužitelný, přičemž před změnou územního plánu jej pořizoval jako stavební parcelu, kde hodlal stavět dům," uvedl Hrouda.

Odkup pozemku prosazovala i starostka Neštěmic a zastupitelka Yveta Tomková (Vaše Ústí). Zdejší radnice má přilehlé fotbalové hřiště ve správě a desítky parkovacích míst tady podle ní chybí.

Témata:  Ústí nad Labem pozemky život úřady stavebnictví

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.