Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž brutálním způsobem zavraždil těhotnou přítelkyni, NS potvrdil výjimečný trest

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Nejvyšší soud odmítl dovolání Pavla Radziszewského, muž si tak za vraždu těhotné přítelkyně v Kalech na Brněnsku odpyká 23 let. Tragédie se odehrála v dubnu 2015.

Radziszewski podle obžaloby ženě ve 23. týdnu těhotenství nejprve ústa ucpával rukou, následně použil igelitové sáčky. V poslední fázi jí vložil do úst smotek potravinové fólie. Poté opustil místnost a nechal ženu bez pomoci.

Mrtvou ženu Radziszewski nechal na posteli a poté tělo uložil do objemného vaku. Její smrt sám oznámil policii za několik dní. Podle verdiktu šlo o trýznivý způsob vraždy spáchaný na těhotné ženě, i proto justice uložila výjimečný trest.

Radziszewski před soudem přiznal, že ženu svázal, ale hájil se tím, že o plánovanou vraždu nešlo. Bylo to prý kvůli tomu, že v minulosti pouštěla do domu jiné muže. Ústa jí posléze ucpal kvůli tomu, že se mu prý vysmívala. Žena prý zpočátku se svázáním souhlasila, bylo to prý u nich doma normální. Muž, který užíval pervitin, je podle znalců i svědeckých výpovědí chorobně žárlivý.

Krajský soud v Brně původně pachateli uložil 20 let vězení, Vrchní soud v Olomouci trest ještě zpřísnil. Nejvyšší soud zatím odůvodnění svého rozhodnutí nezveřejnil. Podle mluvčí Krajského soudu v Brně Evy Sigmundové uplatňoval Radziszewski opakovaně námitky, které už řešily krajský a vrchní soud.

Témata:  vražda Nejvyšší soud těhotenství

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy