Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva cizinci v Boskovicích zkopali seniora, ukradli mu 3000 korun a láhev piva

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Boskovice - Dvojice cizinců před několika dny v Boskovicích na Blanensku podle policie zkopala a oloupila seniora zhruba o 3000 korun. Mladíci (18), kteří skončili ve vazbě, jsou stíháni pro loupež. Hrozí jim až deset let vězení. Pokud znalecký posudek poukáže i na těžké ublížení na zdraví, dvojici by hrozilo až 12 let.

Podle policie si mladíci na procházejícího muže (68) počkali na Masarykově náměstí dvě hodiny po půlnoci. "Nejdříve s ním komunikovali, posléze ho hrubě napadli. Když muž po několika úderech pěstmi do obličeje upadl na zem, tak do něj i kopali," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mladíci muže, který upadal do bezvědomí, prošacovali a okradli. Přitom bezbranného seniora ještě kopli do hlavy.

Odnesli si něco málo přes 3000 korun a láhev piva. Počínání mužů sledoval operátor městského bezpečnostního kamerového systému, který zavolal policejní hlídky. Policisté oba podezřelé vypátrali na městských hradbách, kde se dělili o lup.

"Okolí neznalí muži při útěku skočili z hradeb. Jeden z nich se zranil a zůstal na místě, druhému se podařilo utéct. Na místě ale nechal jednu z bot a další osobní věci," uvedl mluvčí.

Témata:  přepadení krimi cizinci Policie ČR

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy