Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koukalová sesadila Sáblíkovou, je nejlepší sportovkyní Olympu

Martina Sáblíková
Martina Sáblíková
Foto: www.vancouver2010.com

Praha - Biatlonistka Gabriela Koukalová byla dnes vyhlášena nejlepším sportovcem ministerstva vnitra za uplynulou sezonu.

Držitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa, která navíc získala dva malé glóby za prvenství v disciplínách Světového poháru, sesadila z trůnu rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, jež anketu ovládla v předešlých čtyřech letech. Ocenění za třetí místo převzal další biatlonista Ondřej Moravec.

Do Síně slávy Olympu byla uvedena sportovní střelkyně Kateřina Emmons, olympijská vítězka z Pekingu 2008 ve střelbě ze vzduchové pušky a několikanásobná medailistka z MS a ME, která má i olympijské stříbro a bronz.

Nejlepším juniorem byl zvolen jeden z jejích možných nástupců Filip Nepejchal, jenž se letos stal podruhé juniorským mistrem Evropy ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran a juniorským vicemistrem světa. Ocenění za dlouholetou výjimečnou kariéru převzala lyžařka Šárka Strachová.

Témata:  Martina Sáblíková sport Gabriela Koukalová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy