Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silný vítr způsobil v Česku výpadky elektřiny, hasiči mají desítky výjezdů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Silný vítr odřízl dnes odpoledne a večer od elektřiny stovky domácností hlavně v Ústeckém a Libereckém kraji a na Benešovsku. Hasiči v Libereckém kraji měli dnes odpoledne a navečer v souvislosti se silným větrem přes 30 výjezdů ke spadlým stromům.

Desítky poruch jsou na vedení vysokého a nízkého napětí, vyplývá z informací od mluvčích hasičů a firmy ČEZ Distribuce.

Vyvrácené a polámané stromy způsobují problémy i na železnici. Kvůli překážce na trati byl navečer zastaven provoz na dvou tratích, v úseku mezi Doksy a Jestřebí na Českolipsku a mezi Starou Pakou a Košťálovem na Semilsku. Spadlý strom zastavil provoz na trati také v Ústeckém kraji na Děčínsku mezi Mikulášovicemi a Vilémovem.

Popadané stromy zablokovaly i některé silnice, hasiči je postupně odstraňují. "Hasiči motorovými pilami stromy rozřezávají a z komunikací je postupně odklízí. V tuto chvíli nemáme hlášeny žádné zraněné osoby," uvedla po 19:30 krajská mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Poruchy na elektrickém vedení jsou v kraji především na Liberecku a Semilsku.

Témata:  počasí vítr hasiči

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy