Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Sněžce je námraza a fouká silný vítr, horní úsek lanovky stojí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Pec pod Sněžkou - V noci na dnešek na nejvyšší hoře ČR klesla teplota asi na jeden stupeň pod nulu a objevila se námraza. Vítr na Sněžce ráno dosahoval rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině. Provoz lanovky je možný do rychlosti větru 60 kilometrů.

Lanovka kvůli větru nejela již ve čtvrtek, kdy stály oba úseky. Na Sněžce ve čtvrtek válo rychlostí přes 110 kilometrů v hodině.

Turisté mohou při cestě na vrchol využít spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu. Z Růžové hory zbývá turistům na Sněžku 2,5 kilometru pěšky.

Lanovka na Sněžku je po kompletní výměně v provozu. Nové zařízení za více než 300 milionů korun nabízí čtyřmístné kabiny místo dřívějších otevřených dvousedaček, které turisty vozily na Sněžku od roku 1949.

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně oblačno, místy přeháňky, na horách četnější, zpočátku nad 1200 m smíšené. Večer na severozápadě až zataženo a později déšť. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, uvedl chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Večer postupně ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, večer bude slábnout a měnit se na severozápadní.

Předpověď na pondělí (00-24):Převážně oblačno, místy přeháňky, zejména na horách, nad 1100 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, večer bude slábnout.

Témata:  počasí Sněžka Krkonoše

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:33

Nevídané počasí evidují i v zámoří. Mexiko spaluje extrémní vedro

V hlavním městě Mexika naměřili v pondělí rekordně vysoké teploty, které dosahovaly až 34,2 stupňů Celsia, uvedl šéf tamní státní komise pro vodu Germán Martínez Santoyo na sociální síti X.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy