Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči bojují se záhadným povlakem, pokryl rybník v Bystřici

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bystřice pod Hostýnem (Kroměřížsko) - Žlutý povlak se vytvořil na hladině rybníka v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Na místě od dnešního odpoledne zasahují hasiči

Ryby zatím neuhynuly, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička.

"Velitel zásahu průzkumem zjistil, že neznámá látka vytvořila na vodní hladině film, který je na ploše podobné fotbalovému hřišti," uvedl Žemlička, podle kterého se hasičům zatím nepodařilo zjistit zdroj znečištění. Žlutý povlak se na rybníku zřejmě začal tvořit už v sobotu.

Hasiči provedli kontrolní měření odebraného vzorku pomocí přístrojů i testovacích proužků. "Žádné nebezpečné koncentrace nebyly naměřeny. Stejně tak nebyla identifikována látka, která znečistila vodní plochu," uvedl Žemlička.

Hasiči proto odebrali vzorky vody, které odešlou do Chemické laboratoře Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frenštátě pod Radhoštěm. 

Témata:  jezera hasiči

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy