Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hayato Okamura: Chcete bezpečí? Nevolte Tomia, můj bratr jedná v zájmu Putinovy vlády

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Do Poslanecké sněmovny se vedle šéfa hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury pokouší proniknout i jeho starší bratr Hayato, který zastupuje KDU-ČSL. Právě on patří mezi ty, kteří dlouhodobě poukazují, že politika SPD a jejího předsedy může být pro Českou republiku a její občany nebezpečná. Pár dní před volbami proto apeluje na Čechy, aby jeho bratra nevolili.

„Nebezpečí nám nehrozí na prvním místě od islamistických teroristů, ale ze strany imperiálně smýšlející vlády Ruska. Ruská vláda a diplomacie vytrvale pracují na oslabení a rozbití Evropské unie, aby se jí znovu otevřel prostor k rozšíření své sféry vlivu daleko na západ, až do Střední Evropy,“ myslí si Hayato Okamura.

Podle něj přitom Moskva neuvažuje v řádu měsíců, ani několika mála let - ale v desetiletích a celých epochách. „Hraje na šachovnici Evropy strategické šachy. Probíhá zápas jako na hřišti, možná jako v boxerském ringu,“ tvrdí lidovecký politik.

V té souvislosti poukazuje na chování jeho mladšího a známějšího bratra. „Ve světle takovéto mezinárodně-politické reality je na naší současné domácí politické scéně snad největším nebezpečím jednání a program Tomiovy SPD s požadavkem rychlého 'czexitu',“ varuje. „Ať už vědomě, nebo nevědomky - můj bratr jedná v zájmu Putinovy vlády v Moskvě.“

Apeluje proto na voliče SPD, aby si vše řádně rozmysleli. „Hlasovat pro jeho stranu přináší opravdové nebezpečí s perspektivou ohrožení svobodné a mírové existence našeho národa v budoucnosti. SPD nenabízí lidem více bezpečí - ale právě naopak: jeho postupnou a naprostou ztrátu,“ píše na svém facebookovém profilu.

„Občany, kteří se nechali znejistit Tomiovými líbivými hesly a teatrálními emocionálními projevy velmi varuji - před tím, aby mu při nadcházejících volbách odevzdali svůj hlas. Myslete, prosím, na skutečnou bezpečnost našeho národa - nyní i v budoucnu, na bezpečí pro svoje blízké, děti a vnuky,“ dodává Hayato Okamura.

Témata:  Tomio Okamura KDU-ČSL Svoboda a přímá demokracie Hayato Okamura

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy