Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vedení automobilky Škoda ujistilo Sobotku, že chce udržet pracovní místa v Česku

Škoda Auto, a.s.
Škoda Auto, a.s.
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - V minulosti se objevily spekulace, že koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto, by mohl přesunout část produkce do Německa. Vedení české automobilky dnes ujistilo premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), že udělá vše pro zachování pracovních míst v ČR.

"Musím říci, že pánové mě informovali o tom, že učiní maximum pro to, aby pracovní místa ve Škodě Auto tady v České republice nebyla v žádném případě ohrožena," řekl Sobotka po jednání se zástupci automobilky.

"V zásadě mohu potvrdit, že Česko je srdcem a domovem Škody a také jím zůstane," uvedl předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier.

Upozornil ale, že automobilka pracuje na hranici svých kapacit. "Hledáme další možnosti produkce. Jen v posledních 12 měsících jsme zaměstnali dalších 3000 pracovníků v Kvasinách, zaměstnali jsme dalších 250 pracovníků ve vývojovém oddělení. Hledáme další výrobní kapacity, abychom mohli pokrýt světovou poptávku po našich výrobcích," řekl.

Česko podle Maiera má při výrobě automobilů proti jiným oblastem konkurenční výhodu v podobě nižších provozních nákladů. Šéf Škody Auto také ocenil podporu české vlády, která se projevila při rozvoji infrastruktury v Kvasinách a byla nutná kvůli přijetí nových zaměstnanců automobilky. O podobnou podporu by Maier nyní stál i při chystaném rozšíření kapacit automobilky v Mladé Boleslavi.

Témata:  Škoda Bohuslav Sobotka automobilový průmysl

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy