Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel náčelník krkonošské horské služby, při výstupu na Sněžku s TOP 09 mu selhalo srdce

Horská služba ČR, ilustrační fotografie
Horská služba ČR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Náčelník krkonošské horské služby Adolf Klepš, který zkolaboval při předvolebním výstupu TOP 09 na Sněžku, v úterý zemřel. Klepš kandidoval jako nestraník v nadcházejících sněmovních volbách.

Ve fakultní nemocnici v Hradci Králové ležel od 1. října v kritickém stavu. "Upřímnou soustrast rodině a pozůstalým náčelníka Horské služby Adolfa Klepše. Je mi to velmi líto. Děkuji za jeho práci, kterou odvedl," uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Její ministerstvo je zřizovatelem Horské služby ČR.

Klepš (53) byl dlouholetým členem horské služby. Kromě náčelníka krkonošské služby byl i zástupcem náčelníka Horské služby ČR a šéfem dobrovolných hasičů horské služby.

"Byl především opravdovým kamarádem, na kterého jsme se všichni mohli spolehnout jak během náročných záchranářských zásahů, tak i v osobním životě," uvedla horská služba na webu.

Náčelníka horské služby na nejvyšší české hoře postihla srdeční slabost. První pomoc mu přímo na Sněžce poskytl bývalý ministr zdravotnictví a lídr hradecké kandidátky TOP 09 Leoš Heger.

Témata:  úmrtí horská služba TOP 09

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:57

Ukrajina zničila ruské vojenské velitelství v okupovaném Luhansku britskými střelami

Při úderu proti ruské armádě, který v sobotu zasáhl vojenské velitelství v okupovaném městě Luhansk, Ukrajinci použili britské střely s plochou dráhou letu Storm Shadow.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy