Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Telička ukončil spolupráci s hnutím ANO, už dříve měl neshody s Babišem

Hnutí ANO v Brně: Pavel Telička
Hnutí ANO v Brně: Pavel Telička
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pavel Telička ukončil spolupráci s ANO. Místopředseda Evropského parlamentu (EP) měl už dříve neshody s předsedou hnutí Andrejem Babišem, vzdal se pozice experta ANO na zahraniční politiku a nepodílel se ani na kampani před nadcházejícími volbami do Sněmovny.

Babiš serveru e15.cz řekl, že se s Teličkou názorově nepotkali. Europoslanec poté uvedl, že se s Babišem původně dohodl na zveřejnění informace až po volbách, a že ho proto vyjádření předsedy ANO překvapilo.

Nestraník Telička už dříve kritizoval mimo jiné skutečnost, že nedostal žádnou zpětnou vazbu ke svým příspěvkům do zahraničněpolitického programu ANO, ani to, zda vůbec byly do programu hnutí začleněny. Letos v srpnu novinářům řekl, že nemá informace o směřování ANO v evropské politice.

Telička v minulosti řekl, že se jeho názory začaly s těmi Babišovými v některých oblastech rozcházet. Neshodují se například v otázce zavedení eura v Česku. Zatímco Babiš společnou euroměnu odmítá jako neúspěšný projekt, Telička je dlouhodobý stoupenec eura.

Témata:  Pavel Tělička Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy