reklama

Babiš se nechal slyšet, že chce, aby jeho hnutí zvítězilo s takovým náskokem, aby se proti němu nemohli ostatní spojit. „Jasně, hnutí ANO chce ve volbách zvítězit natolik, že nebude možné sestavit vládu ostatních stran proti němu,“ uvedl na svém Facebooku. Chce prý udělat maximum pro to, aby předseda TOP 09 Miroslav Kalousek nemohl postavit svoji vládu tradičních politických stran. „On se ji snaží udělat,“ tvrdí Babiš.

Jednoho přirozeného partnera pro vytvoření vlády prý nevidí, podle něj může ANO spolupracovat s různými stranami, podmínkou ANO pro jednání o vládě je zachování EET a kontrolního hlášení. Naznačil, s kým by mohl teoreticky spolupracovat.

„A Piráti? Já bych s nimi problém neměl, ať si vezmou celé IT, digitalizaci, to je jejich doména. Ať nám předvedou, jak to dají do pořádku, abychom skončili jako v Estonsku, že tam lidi nechodí na úřady,“ vzkázal Pirátům Babiš.

Šéf Pirátů ale naznačil, co si o takové spolupráci myslí. „Nevím, jakou politickou hru zase rozjíždí Andrej Babiš pro média. Doporučil bych mu, než bude rozviřovat mediální vody a básnit o Pirátech jako o partnerech, aby si otevřel naši povolební strategii a popsal mi scénář, kde by se on se svým hnutím ANO (popřípadě se může přidat i pan Faltýnek, který také obdržel oficiálně stíhání), do této strategie vešel, a to nejen osobnostně, ale hlavně programově,“ vzkázal mu šéf Pirátů Ivan Bartoš prostřednictvím sociálních sítí.

Připomněl, že právě jeho strana patří k častým a hlasitým kritikům Babišova hnutí. „Naše kritika jeho osoby a jeho lidí v politice napojených na Agrofert je konstantní a podložena zkušenostmi po 4 letech konfrontace nejen názorové, ale hlavně stylu a způsobu řešení základních politických otázek. My nejsme na prodej a ukázali jsme to jasně i paní Krnáčové v Praze,“ dodal Bartoš.