Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Advokátka Krupičková bude novou soudkyní NSS, navrhuje Baxa

Nejvyšší správní soud.
Nejvyšší správní soud.
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Předseda Nejvyššího správního soudu (NSS) Josef Baxa se obrátil na ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO), aby prezidentovi Miloši Zemanovi navrhl jmenování advokátky Lenky Krupičkové soudkyní spolu s následným přidělením k NSS.

Krupičková se jako advokátka zaměřuje na správní a daňové právo i související obory, jako jsou sociální a zdravotní pojištění, dotace, cla, veřejné zakázky a investiční pobídky. Věnuje se také právu obchodních společností, pracovala pro klienty z plynárenství, vodárenství, logistiky, farmacie i médií.

K dnešnímu dni má NSS v seznamu vedeném ministerstvem spravedlnosti 35 soudců. Tři z nich však vykonávají desetiletý mandát ústavních soudců a Jan Passer působí v Tribunálu Soudního dvora EU.

Baxa při personální skladbě soudu vybírá nejen kariérní soudce či asistenty, ale také akademiky a advokáty. Podmínky stanovuje veřejně dostupné memorandum, kde Baxa popisuje žádoucí praxi, odborné i osobnostní charakteristiky kandidátů.

Témata:  Nejvyšší správní soud (NSS) Robert Pelikán Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy