Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Píseň pro Babiše? Sorry jako Bureši, EET nic neřeší. Prostě ano, prostě ne, zlobíme se na tebe, zpívá hnutí

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Mezi stranami, které se ucházejí o hlasy voličů, je také Radostné Česko. To se zaměřilo na kritiku šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Vymezuje se vůči němu nejen v předvolebních spotech, ale i v písni nazvané Sorry jako Bureši.

Politická strana Radostné Česko vznikla 10. 8. 2017 proměnou z iniciativy Radostné Česko bez EET. „Ve velmi krátkém čase se nám povedlo zformovat kandidátky do 11 krajů ČR. Kandidáty tvoří z podstatné části inteligence (VŠ profesoři, právníci, daňoví poradci, účetní, ředitelé…). Kandidáti s odbornými znalostmi a shodnými ideály nás budou reprezentovat v předvolebních rozhovorech a debatách,“ uvádí strana na svých stránkách.

V programu slibuje například snížení byrokracie o 80 procent, konec úřednické byrokracie a zrušení EET, konec obchodu s chudobou, zrušení povinné školky, nebo srozumitelné soudy. „Pokud budeme ctít demokracii, svobodu jednotlivce a jeden druhého, bude Česko radostné… Program naší strany směřuje k vytvoření moderní zdravé prosperující společnosti. To je jediná cesta, jak se začít přibližovat vyspělým západním zemím a otočit se zády k východním despociím," uvádí strana.

Radostné Česko se především silně vymezuje proti Babišovi. Vedle zakladatele strany Boleslava Buzka se ve spotech strany objevuje také Klára Novotná, která na YouTube vystupuje jako Drzá Klára. Ta v hodně ostrém volebním videu posílá Babiše a EET do míst, kam slunce nesvítí.,

„Máme tady vzkaz pro člena zločinecké organizace, pro agenta StB Bureše. Nejsme ovce, alespoň ne většina Čechů. Běž si buzerovat své zaměstnance,“ říká v klipu šéf strany Buzek. „To, že neumíš na počítači, nám nevadí, já to taky neumím. Ale nenuť k tomu naše babičky. Vezmi si to svoje EET a táhni s ním do pr...“ vzkazuje mu Novotná.

A v podobném duchu pokračují i v písni. „Poslouchejte lidi milí, Andrej nás má za debily. Už mám hodně – a chci víc, řve tu klidně z plných plic. Moje ego, nad to není! Víc než zlata si ho cením. S kamarády z StB zakleknem i na tebe,“ zpívá se v písni, kterou zveřejnila strana na YouTube.

V refrénu se pak říká: „Sorry jako Bureši, EET nic neřeší. Prostě ano, prostě ne, zlobíme se na tebe.“

„Jako firmu Česko dojit, na chudácích se pak hojit. Řepkou klidně zničit půdu, hlavně, že mít prachy budu. Zneužívat dotace a vás nahnat do práce. Z vašich kapes co nejvíc vybrat, vlastní prachy klidně vyprat,“ připomíná strana Babišovo podnikání.

„Stát to není žádná firma, ani Němců montérdílna. Musíme vám odporovat, stát má lidi podporovat. Stát má lidem dělat radost, neprudit a nosit starost. Poslouchej nás Bureši, Česku tvůj vliv nesluší. Tak nás nechej klidně žít, bez tebe nám bude líp!“ vzkazují na závěr.

Témata:  Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy