Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku tragicky zemřel jeřábník

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Šumperk - V pátek během prací na vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku zemřel dělník (56). Z dosud nezjištěných příčin se při manipulaci převrátil autojeřáb.

Na místě zasahovaly jednotky hasičů z Olomouckého kraje a také autojeřáb z Moravskoslezského kraje. Zásah trval několik hodin a byl velmi náročný.

Tragická událost se stala v pátek kolem poledne. "Co se na místě přesně odehrálo, bude jasnější až z výsledků znaleckého zkoumání. Policisté nařídili soudní pitvu," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Při nehodě uniklo na hladinu nádrže menší množství provozních kapalin, hasiči proto na místě na člunech natáhli sorbční hady. "Provedli jsme nutná bezpečnostní opatření k zajištění jeřábu, který visí nad vodou a rameno je opřeno o technologii. Poté jsme vyprostili tělo zemřelého," doplnil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Témata:  Olomoucký kraj úrazy neštěstí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy