Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaorálek se zmenil ve Forresta Gumpa? Ve spotu ČSSD varuje před Babišovou podvodnou koblihou

Lubomír Zaorálek /ČSSD, Andrej Babiš /ANO/ a Bohuslav Sobotka /ČSSD/.
Lubomír Zaorálek /ČSSD, Andrej Babiš /ANO/ a Bohuslav Sobotka /ČSSD/.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Praha – Sociální demokraté, stejně jako ostatní strany, finišují svou kampaň. V nově zveřejněném videu se volební lídr ČSSD ostře vymezil vůči šéfovi hnití ANO Andreji Babišovi. Varuje před jeho koblihami.

„V životě často nevíte, co si vytáhnete. Ale teď si můžete zvolit. Přijďte k volbám,“ vzkazuje voličům ČSSD s odkazem na slavný film Forrest Gump. V duchu tohoto snímku se nese také předvolební video sociálních demokratů.

Ve videu je zdůrazněna role vzdělání, dostupné zdravotní péče i odpovídajícího platu za poctivou práci. Z malého „Forresta“ se postupně stává současný šéf české diplomacie a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek. Když si pak chlapec sedící vedle něj vytáhne ze sáčku koblihu, upozorní jej Zaorálek: „Hele, bacha, aby to nebyl podvod.“

„Není v tom marmeláda. Jak jste poznal, že je to podvod?“ táže se mladík poté, co se do koblihy zakousne. „Tak čtu,“ řekne mu politik a ukáže na nápis na sáčku, který říká „Babišova pekárna“.

Přestože ČSSD s hnutím ANO čtyři roky vládlo, strana se teď vůči Babišovi důrazně vymezuje – naposledy třeba kvůli rozsudku v kauze Babišovy údajné spolupráce s StB nebo lithiu. „Zdá se, že Andrej Babiš lže o svém vztahu k StB stejně, jako lže o lithiu,“ uvedla ČSSD na svém facebooku.

V podobném duchu se pak vyjádřil i sám Zaorálek. „Nestál jsem o to, aby byla minulost předvolebním tématem. Chtěl jsem řešit platy, sociální politiku a zdravotnictví. Bohužel Andreje Babiše jeho minulost dohání. Člověk s takovou minulostí, který je navíc obviněn z podvodu, se nemůže ucházet o vysoké ústavní funkce. Shodilo by to ČR v zahraničí,“ tvrdí volební lídr sociální demokracie.

Témata:  Lubomír Zaorálek Sociální demokracie (SOCDEM) Andrej Babiš

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy