Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prachař, žilková, Rottrová, Kubišová. Komu svůj hlas dají české osobnosti?

Rottrová, Marie
Rottrová, Marie
Foto: Korzo

Praha - Umělci a známé osobnosti upozorňují občany, jak důležité je odevzdat v blížících se volbách svůj hlas. Celá řada celebrit také veřejně deklaruje podporu celým stranám nebo jednotlivým politikům. Víte třeba koho bude volit Marta Kubišová Věra Pospíšilové nebo Josef Váňa?

V těchto rozhodujících parlamentních volbách je důležité podpořit všechny politické síly, které stojí na straně Evropy a neuhnou,“ vzkazuje Čechům slovenská politička a herečka Magda Vašáryová, která podpořila TOP 09.

Přidala se tak k českým herečkám Báře Štěpánové nebo Tereze Brodské. Obě dvě také vystoupily a nahrály videa na podporu TOP 09. „Jsem člověk poměrně konzervativní. Jsem člověk, který si váží svobody a demokracie, kterou jsme získali po roce 1989. A právě proto je mi blízký program TOP 09, která prosazuje svoje hodnoty a názory dlouhodobě, a stejné hodnoty a názory uznávám i já,“ vysvětluje na videu Brodská.

„Já jsem si uvědomila, že když se teď s Karlem občas někde potkám, a vlastně se říká: už přijde, už přijde. Tak se najednou, když se Karel objeví, tak lidi, neříkám, že všichni, vstanou. Prostě ten Karel má něco, co se nedá naučit, má přirozenou autoritu, kterou nemá z titulu své funkce, ale má ji z titulu své silné osobnosti. On prostě ve mně budí respekt a úctu,“ uvedla na účet českého předsedy TOP 09 Štěpánová.

Zpěvačka Marta Kubišová pak otevřeně podpořila současného lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana. „Mladým říkám, ať se nenechají médii úplně zbláznit. Každý má přece vlastní úsudek,“ říká na videu, které zveřejnil na sociálních sítích právě Herman.

Už dříve na podobných videích Hermana podpořili například režisér Václav Marhoul, herec Jan Potměšil, houslista Jiří Pavlica, operní pěvkyně Dagmar Pecková nebo filosof Jan Sokol.

Celou řadu příznivců mezi známými osobnostmi má také třeba hnutí ANO. Podle seznamu podporovatelů na webu strany se nachází například žokej Josef Váňa, zpěvák a herec Jakub Prachař, diskařka a olympionička Věra Pospíšilová, zpěvačka Marie Rottrová, atletka Šárka Kašpárková, nebo herečka Veronika Žilková.

Koho bude volit Helena Vondráčková? Zpěvačka to sice veřejně neřekla, její manžel Martin Michal však nedávno po kauze kvůli zrušenému koncertu uvedl, že to zcela jistě nebude TOP 09. „Je třeba odsoudit stav, že za peníze si lhář může koupit spravedlnost a politickou prostituci pánů Kalouska a Feriho, které paní Vondráčková skutečně z etických důvodů volit nebude,“ uvedl na sociálních sítích Michal.

Témata:  politické strany Daniel Herman Magda Vášáryová Marta Kubišová Helena Vondráčková Bára Štěpánová Tereza Brodská Jan Sokol Marie Rottrová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy