Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příprava na předvánoční sezónu: Amazon v ČR nabere 2500 nových pracovníků

Hledání zaměstnání, ilustrační fotografie
Hledání zaměstnání, ilustrační fotografie
Foto: Colorbee

Praha - V Česku pro společnost Amazon nyní pracuje 5000 lidí, většina v distribučním centru v Dobrovízi u Prahy. Americký internetový prodejce v předvánoční sezóně nabere 2500 nových sezonních pracovníků, nábor startuje dnes.

Sezonní zaměstnanci budou pomáhat při naskladňování, balení a expedici vánočních objednávek. "Věřím, že mnozí z nich u nás zůstanou jako stálí zaměstnanci," uvedl regionální ředitel pro distribuční centra Amazonu ve střední a východní Evropě Erwin Brunner. Letos do trvalého pracovního poměru přešlo ve společnosti přes 1500 brigádníků.

Vedle sezonních pozic Amazon přijímá i odborníky do svých personálních, finančních a IT týmů nejen v Dobrovízi, ale i v korporátní kanceláři v Praze Dejvicích.

Amazon v Dobrovízi otevřel v roce 2013 centrum vráceného zboží a v roce 2015 tam zahájilo provoz i distribuční centrum firmy. V budově je možné uložit až 18 milionů kusů zboží a za jeden den vypravit až jeden milion zásilek.

Témata:  Amazon zaměstnanci brigády

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy